Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Δήλωση της Αγνής Σμπόνια, μετά την ανακήρυξη της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα

 Με μεγάλη συγκίνηση αλλά και αίσθημα ευθύνης η Αγνή Σμπόνια, το νεότερο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αποδέχθηκε τη πρόταση του Προέδρου του Κινήματος για να είναι υποψήφια Βουλευτής στο Νομό της Πρέβεζας, κάνοντας την παρακάτω δήλωση : «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην

Στίγκλιτς: Λιτότητα - περικοπές βαθαίνουν την κρίση

 Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζόζεφ Στίγκλιτς, άσκησε σκληρή κριτική όσον αφορά την διαχείρηση της κρίσης από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Όπως ανέφερε «η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα

H Αριστερά της Ευθύνης

 Του Τάσου Βασιλείου* 
« Λιξηπρόθεσμοι βουλευτές και υπουργοί, οι οποίοι την παρελθούσα διετία νομοθέτησαν το ψαλίδισμα των μελλουσών γενεών, χωρίς να έχουν διαβάσει καν τους νόμους, καταθέτουν στη βουλή, την υστάτη στιγμή, τροπολογίες χιλιάδων σελίδων για να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες της εκλογικής πελατείας. Νυσταγμένοι, βαριεστημένοι, ληγμένοι, νομοθετούν επί των ερειπίων, λίγο προτού βρεθούν στον

Οικονόμου: Να «κουρευτούν» τα δάνεια όλων των πολιτών

Την άποψη πως τα στεγαστικά δάνεια όλων των πολιτών θα έπρεπε να «κουρευτούν» αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

Η ανακυκλούμενη κρίση της Ευρωζώνης

Tου Σταυρου Λυγερου
Η πρόσφατη άνοδος των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η Ευρωζώνη συνεχίζει να κινείται στο χείλος του γκρεμού. Προφανώς, οι χώρες με υψηλό έλλειμμα και χρέος πρέπει να επιδιώξουν τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αυτό, όμως, δεν αρκεί για να επιλύσει την κρίση του ευρώ, όταν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και οι Αγορές έχουν στοχοποιήσει τους αδύναμους κρίκους.

Θηρία

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, Για την Θρησκεία λοιπόν. Που σημαίνει Πίστη σε ένα υπέρτατο, αόρατο και παντοδύναμο Ον. Δεν το πιστεύω όμως σέβομαι κάθε πιστό. Ανεξάρτητα από το Δόγμα, τα εικονίσματα και τις Γραφές που προσκυνάει κάθε θρησκευόμενος στον κόσμο αυτό. Τον Χριστό, τον Αλλάχ, τον Βούδα τον

«Πού έδυ Σου το κάλλος;»

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΜΙΑ ματιά στο μεγαλοβδομαδιάτικο παρελθόν. Δεν ήσαν όλα καλύτερα-ήταν γνήσια. Γεμάτος θλίψη μετέχοντας στο θείο δράμα, χαρούμενος για την…ετήσια ευκαιρία ν’ ακούσεις, αχόρταγα, κλασική μουσική. Στο ραδιόφωνο κι αργότερα στην TV, που λειτουργούσαν με σεβασμό στον ακροατή και τηλεθεατή, χωρίς τη…μαγκιά του «έλα ρε συ Γιώργο» στις ειδήσεις.
Ν’ ασχοληθούμε με τα σημερινά της καλλιτεχνικής «ασέλγειας» των ΜΜΕ για συμπεράσματα απ’ το κοντράστ που απογοητεύει; Είναι άσκοπο. Θα το κάνουμε ακροθιγώς-δεν έχει νόημα να επιμείνουμε-κι ας είναι θέμα παιδείας. Περάσαμε απ’ την ιεροτελεστία του μπουζουκιού με τους παράφορους της μουσικομανίας να σκιτσάρουν το καλλιτεχνικό αισθητήριο του έλληνα, διαμορφώνοντας τα γούστα του. Δεν κάναν’ κράτει και το ρεμπέτικο απλώθηκε σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης, φράσσοντας τ’ αυτιά του έλληνα από άλλους ήχους. Κι έπεφτε η πενιά, δειλά στην αρχή, μεγαλοβδομαδιάτικα, για να πέσει άφθονη μετά την ανάσταση, με φαγοπότι, ξεφάντωμα και με τους/τις μόνιμους αοιδούς στο πάλκο. Τους επαναλαμβανόμενους Νιόνιους και Νταλάρες (με τις σημερινές Γλυκερίες για συνέχεια), που μέτραγαν κεφάλια «πιστών» τους και (επιδοτούμενα χριστουγεννιάτικα και πασχαλιάτικα) χιλιάρικα. Ύστερα, μεσολάβησαν άλλα κι άλλα της «απελευθέρωσης», που ροκάνισαν τη σοβαρότητα των ημερών εξαφανίζοντας τον συμβολισμό τους, για να φτάσουμε στη σημερινή κατάντια. Με την τηλεοπτική σαχλαμάρα να δεσπόζει στα διαλείμματα της κωμωδίας, με τα κομματικά στο φόρτε και τις ειδήσεις και «ειδήσεις» να φορτίζουν τη φορτισμένη ατμόσφαιρα.
ΝΑ θυμηθούμε, λοιπόν αναπολώντας. Απ’ τροπάριο της Κασσιανής της Μ. Τρίτης και το αριστουργηματικό «Ω γλυκύ μου έαρ» της Μ. Παρασκευής, το «γενεαί πάσαι» ακόμα και από σχολικές(!) τρίφωνες(!!) χορωδίες. Κι ύστερα; Να τρέχεις στα ραδιοφωνικά «μεσαία» για έργα μουσουργών αθάνατα που συνταιριάζουν ή που γράφτηκαν για τα θεία πάθη και συντηρούν το κλίμα, σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής κατάνυξης.
ΩΣΤΟΣΟ, στην καλλιτεχνική ξεραΐλα των καιρών μας, προβάλλει μια όαση…δαπανηρή (καθώς λέγεται) και που «τα βγάζει τα λεφτά της». Το Κανάλι της Βουλής. Με έργα κλασικής μουσικής νυχθημερόν-αντίβαρο της καθημερινής τηλεοπτικής σαχλαμάρας και του «τίποτα». Απορροφά τους κραδασμούς μονότονων ρυθμών που λατρεύει η νεολαία, διαλύει τα ακατάληπτα στίχων και «μουσικής» που την τρέφουν «μοντέρνα και πρωτοποριακά» και προσφέρει μιαν άτυπη παιδεία που μας έλειψε απ’ τα σχολεία του έτοιμου, εύκολου και ετεροδημιούργητου (αποστήθιση, CD…).
ΚΑΙ κλείνουμε: «Ο Μπετόβεν στοχάζεται, ο Σούμπερτ ονειροπολεί, ο Μότσαρτ παιχνιδίζει και ο Μπαχ προσεύχεται». ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Μπούμερανγκ

Του Γιώργου Λακόπουλου
«Τίποτε δεν είναι παράνομο αν αποφασίσουν να το κάνουν εκατό επιχειρηματίες» έλεγε ένας παλαιός αμερικανός διπλωμάτης για τη χώρα του. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο εξελιγμένα: τίποτε δεν είναι παράνομο, αν το αποφασίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Παράδειγμα η οικονομική τους ενίσχυση για τις επόμενες εκλογές, βάσει των επιδόσεων που είχαν στις... προηγούμενες! Σε τέτοιες περιπτώσεις,

Η νεότερη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων

Η Πέρση Ντούλια ,βιβλιοθηκονόμος που προέρχεται από την Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, θα είναι η νεότερη υποψήφια του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων. Η Πέρση συμμετείχε ενεργά στην πολιτική από νεαρή ηλικία. Το προφίλ της,ταιριάζει απόλυτα στο στιλ της ανανέωσης και της στροφής προς τη νεολαία που θέλει να σηματοδοτήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

100 ευρώ για 5μελή οικογένεια το πασχαλινό τραπέζι!

Φθηνότερο από πέρσι αλλά…
 Φθηνότερο κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι θα είναι το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), δεδομένου ότι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του διαθέσιμου προσωπικού εισοδήματος.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Λεφτά χωρίς Μνημόνιο

Tου Πασχου Μανδραβελη
Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι τα κόμματα είναι κάτι σαν την Ελλάδα: επιδοτούμενα, υπερχρεωμένα, αναξιόπιστα και με τους πιστωτές να τα κυνηγάνε. Το δεύτερο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Δεν μπορούν να

Το δυνατό «χαρτί» του Βενιζέλου στην Ήπειρο

Υποψήφια βουλευτής στην Πρέβεζα η 26χρονη δασκάλα Αγνή Σμπόνια 
Τα... δυνατά του χαρτιά ρίχνει στην "μάχη" των εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με γνώμονα το τρίπτυχο: νέοι καταξιωμένοι πολιτικά-κονωνικά-επαγγελματικά με όρεξη για δουλειά,γνώση και επιστημονική κατάρτιση.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ζητεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και τονίζει ότι ο έλεγχος των πράξεων των πολιτικών προσώπων πρέπει να γίνεται από τη Δικαιοσύνη χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής. «Το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», υπογραμμίζει ο κ. Κουβέλης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προτείνει:

Ρόιτερς: Τρεις ενδιαφερόμενοι για τον ΟΣΕ

Τρεις ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν το σύνολο ή μέρος των ελληνικών σιδηροδρόμων, υποστήριξαν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων.
Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ολόκληρο το

Εκλογές 2012: Όσα πρέπει να ξέρετε

Το βράδυ της Πέμπτης, πογράφηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση οι εγκύκλιοι για τις εκλογές, με τις οποίες καθορίζονται οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις συγκεκριμένες εγκύκλιους:

Στα επίπεδα του 2002 μειώνεται το εκλογικό επίδομα

Οι δικαιούχοι θα λάβουν 500 ευρώ ενώ το 2009 είχαν λάβει 800
Στα 50 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δαπάνη διεξαγωγής των εκλογών, ενώ το εκλογικό επίδομα μειώνεται στα επίπεδα του 2002 και διαμορφώνεται στα 500 ευρώ (μεικτά). 

Ψήφος χωρίς φόβο και πάθος

Η 6η Μαΐου θα είναι η ημερομηνία της αναμφίβολα πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας καθώς και, μαζί με τις εκλογές του Νοεμβρίου 1920 και του Μαρτίου 1946, μία από τις πιο κρίσιμες του τελευταίου αιώνα για τη χώρα. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά, πολύ περισσότερο, σε μιας τέτοιας σημασίας εκλογική αναμέτρηση, δεν χωρούν ούτε συναισθηματισμοί ούτε

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Το μωρόπιστο κέντρο

ΤΟ ΒΗΜΑ/ The New York Times
Λοιπόν, μπορεί κανείς να μιλήσει για «φαινόμενο Πολ Ράιαν»;
Προφανώς αναφέρομαι στο φαινόμενο, όχι στον άνδρα. Ο κ. Ράιαν, πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, και βασικός συντάκτης των δύο τελευταίων προτάσεων προϋπολογισμού των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων από μόνος του.

Καταστροφικές «επαναλήψεις»

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 
Παρότι οι μεγάλες κουβέντες «περί ευθύνης», «σοβαρότητας», «σωτηρίας της χώρας» κ.λπ. περισσεύουν, η κομματική αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων που άρχισε σε καμία από αυτές τις επιταγές δεν συμμορφώνεται. Λόγου χάρη, ο κ. Σαμαράς

Κινητοποιήσεις βενζινοπωλών μετά το Πάσχα

 Για υπαναχώρηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, από τη συμφωνία αναφορικά με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ - μάρκετ, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Εισαγγελέας για την Coca-Cola

Βασιλική Κόκκαλη
Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος...
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την... τοξική Coca-Cola έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Το Instagram αγοράστηκε από το Facebook

Θέλοντας να κατακτήσει μια από τις καλύτερες εφαρμογές, ο  ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ διέθεσε το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίου για να αγοράσει το Instagram.
Το Instagram είναι σαν το Facebook και το Twitter, μόνο που εστιάζει στη φωτογραφία.

Η μυωπία της τρόικας και η ανικανότητα των κομμάτων

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Απειλές ευθείες και συγκαλυμμένες. Εκβιασμοί έμμεσοι και άμεσοι. Προειδοποιήσεις για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ολο το πακέτο θα το δούμε να ξεδιπλώνεται από την τρόικα, Ευρωπαίους πολιτικούς, οίκους και διάφορους άλλους ειδικούς. Το δίλημμα που έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν είναι αν μπορεί ή όχι η Ελλάδα να υλοποιήσει το Μνημόνιο, με ποιες πολιτικές δυνάμεις και ποια σύνθεση.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Φρ. Μιτεράν είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» με μία ένεση

Ενα νέο βιβλίο για την υγεία των γάλλων προέδρων ανάβει φωτιές
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο για περισσότερο από 14 χρόνια, είδε «τον Γολγοθά του να τελειώνει» τον Ιανουάριο  του 1996 με μια «ενδοφλέβια ένεση», υποστηρίζουν δύο δημοσιογράφοι σε βιβλίο τους που κυκλοφόρησε σήμερα.

Πανάκριβη η έξοδος του Πάσχα με την βενζίνη στα 2 ευρώ/ λίτρο

Στο 1,849 έχει διαμορφωθεί η μέση τιμή
Με τις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα θα γίνει η φετινή έξοδος του Πάσχα. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι η ακρίβεια στα καύσιμα είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για τους εκδρομείς, ωστόσο η απεργία της ΠΝΟ έστρεψε αρκετούς εκδρομείς σε χερσαίους προορισμούς.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος διαμορφώνεται στο 1,849 ευρώ το λίτρο ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ.

«Να μην ελέγχουν βουλευτές τα οικονομικά των βουλευτών»

Αίτημα αλλαγής του μηχανισμού ελέγχου από την Ενωση Πολιτών για την Παρέμβαση
Κείμενο με το οποίο ζητεί να αλλάξει το θεσμικό πλάισιο ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευρών κατέθεσε η Ενωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Το κείμενο αναφέρει:

Φυτό από την Κίνα "ταξιδεύει" στη Μακεδονία

Ένα φυτό με έδρα την Κίνα ξεκίνησε το μακρύ του «ταξίδι» και έρχεται να κατακτήσει τα ελληνικά χωράφια. Το «Γκότζι Μπέρι», άγνωστο για πολλούς δέντρο, φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη χώρα μας και αποτελεί μία εναλλακτική καλλιέργεια, για την οποία ενδιαφέρον επιδεικνύουν κυρίως οι νέοι αγρότες. Το

Αύριο το απόγευμα ο Παπαδήμος στον Παπούλια

Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει μάλλον για τελευταία φορά σε αυτή τη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο. Η Βουλή

«Δεν συγκυβερνώ με το ΠΑΣΟΚ»

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 
Αγνοούμε αν το κίνητρο του Αντώνη Σαμαρά ήταν η «δημοσκοπική απόγνωση» από τη συνεχή πτωτική πορεία της ΝΔ σε όλες τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης ή αν πιστεύει κιόλας ορισμένα σημαντικά πράγματα που είπε το Σαββατόβραδο στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Αιγάλεω. Δεν έχει άλλωστε και ιδιαίτερη σημασία γιατί τα είπε. Σημασία έχει ότι τα είπε - χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και ότι θα τα τηρήσει, όπως αποδείχθηκε και από την πολιτική κωλοτούμπα του στο θέμα του Μνημονίου.