Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε τις νέες τιμές η «Δωδώνη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε – Α.Β.Γ.Η» κατά τηn συνεδρίασή του έλαβε αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό τιμών για την νέα γαλακτοκομική περίοδο και την παροχή συμπληρωματικών τιμών. Ειδικότερα και αφού έλαβε υπόψη του:
1.-Την σταθερή πολιτική και πάγια προσπάθεια της εταιρίας, που στοχεύουν στην διατήρηση της οικονομικής της ευρωστίας και στην επίτευξη της αναγκαίας κερδοφορίας
2.-Την διαχρονική δέσμευση της εταιρίας στη διατήρηση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Ηπειρώτες παραγωγούς και στη συμβολή της στη βελτίωση της ελληνικής κτηνοτροφίας.
3.-Την σταθερή πολιτική της εταιρίας στο να παρέχει στους συνεργάτες της κτηνοτρόφους τιμές υψηλότερες εκείνων του ανταγωνισμού ανταποκρινόμενη στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα του Ηπειρώτικου γάλακτος.
4.-Τις μειωμένες τιμές του γάλακτος έτσι, όπως αυτές διαμορφώνονται πανελλαδικά και την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρίας ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια περίοδο, που η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει σημαντικά τις αγοραστικές δυνατότητες των καταναλωτών.
5.-Την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και του πετρελαίου.
6.-Την πάγια πρακτική της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία οι τιμές εκκίνησης ισχύουν για ολόκληρη την γαλακτοκομική περίοδο και, επί πλέον, διανέμει κάθε έτος μέρος των κερδών της, ως συμπληρωματική τιμή (πριμ).
7.-Την ανάγκη χρηματοδότησης του προγράμματος επενδύσεων της εταιρίας με διαρκή στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας και της υψηλής ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, από 01/10/2010 για το πρόβειο και γίδινο γάλα, όπως παρακάτω:
α) Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ το κιλό.
β) Γίδινο γάλα: 0,58 ευρώ το κιλό.
Οι τιμές για το αγελαδινό γάλα διαμορφώνονται, ως εξής:
α) Το 70% της ποσότητας 0,42 ευρώ το κιλό και
β) Το 30% της ποσότητας 0,35 ευρώ το κιλό
Οι νέες αυτές τιμές παραμένουν και πάλι για μεν το πρόβειο και το γίδινο γάλα απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες, που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, για δε το αγελαδινό γάλα υψηλότερες τουλάχιστον κατά 17% από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί, ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη μέχρι και 0,438 ευρώ το κιλό με βάση τα κριτήρια ποιότητος, που έχουν τεθεί από την περασμένη γαλακτοκομική περίοδο.
Η τιμή για το πρόβειο γάλα, όπως πάγια συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03 ευρώ το κιλό για όσους παραγωγούς λάβουν προκαταβολή.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε και φέτος τη διανομή «3.093.000» ευρώ από τα κέρδη της εταιρίας στους με τη μορφή ειδικού πριμ σε όσους παραγωγούς θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα στην Βιομηχανία και κατά την νέα γαλακτοκομική περίοδο (συμπληρωματική τιμή).
Έτσι το πριμ για το γάλα, που παραδόθηκε από 01.10.2009 - 30.9.2010, καθορίζεται ως εξής για κάθε κιλό γάλακτος, που παραδόθηκε στην εταιρία:
1. Πρόβειο γάλα 0,060 ευρώ το κιλό, ήτοι τελική τιμή 1,110 ευρώ το κιλό έναντι 1,085 ευρώ το κιλό το 2009.
2. Γίδινο γάλα 0,030 ευρώ το κιλό, ήτοι τελική τιμή 0,610 ευρώ το κιλό έναντι 0,600 ευρώ το κιλό το 2009. Και.
3. Αγελαδινό γάλα 0,010 ευρώ το κιλό ήτοι τελική τιμή 0,440 έναντι 0,460 ευρώ το κιλό το 2009.
Η εταιρία διαβεβαιώνει, ότι με τις προαναφερόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για παροχή συμπληρωματικών τιμών με βάση, βέβαια, τα οικονομικά αποτελέσματά της, τη δύσκολη επιχειρηματικά οικονομική συγκυρία, που είναι απόλυτα ορατή για το 2011 και την ανάγκη χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματός της. Παράλληλα, υλοποιείται η πρόβλεψη-δέσμευση, που αναλήφθηκε από τη Διοίκηση κατά το περασμένο έτος και σύμφωνα με την οποία οι τιμές κατά την γαλακτοκομική περίοδο, που ολοκληρώνεται, να έχουν διαμορφωθεί στο ανώτερο επίπεδο σε ολόκληρο τον Ελληνικό χώρο.
Με την ευκαιρία αυτή και ενόψει των εορταστικών ημερών, που έρχονται, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, τα μέλη του Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ εύχονται σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο Έτος, με υγεία και προκοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου