Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ρομπάι: Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υπογραφεί το δάνειο για την Ελλάδα



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι εξέφρασε σήμερα την «εμπιστοσύνη του» ότι έως το τέλος του Ιουνίου θα έχει υπογραφεί ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα.
«Εργαζόμαστε πάνω στα συμπληρωματικά οικονομικά μέσα της ΕΕ για την Ελλάδα. Όπως συνέβη κατά το παρελθόν, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και θα καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος του (τρέχοντος) μηνός», προέβλεψε ο πρόεδρος Ρομπέι...


«Αν με ρωτάτε αν έχω εμπιστοσύνη, τότε 'ναι', είναι η απάντησή μου, έχω εμπιστοσύνη».
«Εργαζόμαστε για το πρόγραμμα σε διαφορετικά επίπεδα. Ευθύς εξ αρχής, στην ίδια την Ελλάδα, με ένα 'πακέτο' δημοσιονομικών μέτρων που διορθώνουν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2011 κι αυτά αποτελούν μία προσπάθεια αρκετά σπουδαία», δήλωσε ο πρόεδρος Ρομπάι από το Νίζνι Νοβγκορόντ, 500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Ρωσίας.
Βεβαίωσε παράλληλα ότι η ΕΕ εργάζεται πάνω «στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» στο πρόγραμμα του δανεισμού της Ελλάδας, ώστε η Αθήνα να αποφύγει και τη χρεοκοπία, αλλά κι ένα «πιστωτικό γεγονός».
Όσον αφορά την «συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» στο πρόγραμμα δανεισμού, δεν υπάρχει ομοφωνία στους κόλπους της ευρωζώνης ή στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της ΕΚΤ.
Απόφαση για το θέμα αυτό αναμένεται να ληφθεί στη διάρκεια του προσεχούς Ευρωπαϊκού συμβουλίου (αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί ΕΕ), στις Βρυξέλλες στις 23-24 τρέχοντος.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου