Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

300 κιλά χασίς με προορισμό την Ελλάδα κατασχέθηκαν στους Αγίους Σαράντα

300 κιλά χασίς με προορισμό την Ελλάδα κατασχέθηκαν στους Αγίους Σαράντα  Χρήστος Καζάκος
Στα πλαίσια αστυνομικής δράσης για εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος
Τουλάχιστον ένας τόνος κάνναβης κατασχέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο πόλεις της Αλβανίας τη στιγμή που οι λαθρέμποροι ετοιμάζονταν να μεταφέρουν τα φορτία τους προς την Ελλάδα και την Ιταλία, ανακοίνωσε χθες η αλβανική αστυνομία.
Περίπου 700 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Δυρραχίου, 45 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων. Ήταν κρυμμένα μέσα σ' ένα φορτηγό που επρόκειτο να μεταφερθεί με οχηματαγωγό στην Ιταλία.
Στους Άγιους Σαράντα, 300 χλμ. νοτίως των Τιράνων, τουλάχιστον 300 κιλά κάνναβης κατασχέθηκαν σ' ένα φορτηγό με προορισμό την Ελλάδα.

Δύο λαθρέμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν κατά τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες εντάσσονται σε μια περιφερειακή δράση με στόχο τη διάλυση ενός διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ναρκωτικών, η οποία άρχισε πριν από έξι μήνες και στη οποία συμμετείχαν επίσης οι αστυνομίες της Κροατίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί περίπου 60 ύποπτοι και είχε κατασχεθεί ποσότητα μεγαλύτερη των 360 κιλών μαριχουάνας.


Επιχείρηση «Τρίο» σε πέντε χώρες

Ειδικότερα, η διεθνής αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τρίο» και με στόχο την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίου ναρκωτικών διεξήχθη προχθές σε πέντε βαλκανικές χώρες, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία, την Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και την Αλβανία.

Το οργανωμένο κύκλωμα διακινούσε τη ναρκωτική ουσία σκανκ, από την Αλβανία μέσω του Μαυροβουνίου στην περιοχή της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης με τελικό προορισμό την Κροατία.

Κατασχέθηκαν 350 κιλά σκανκ, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίρνα Σόγια.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα Τίρανα για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Τα ονόματα των συλληφθέντων στην Αλβανία δεν γνωστοποιήθηκαν, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για άτομα του υποκόσμου στα Τίρανα.


Ογδόντα κιλά χασίς προόριζαν για εμπορία δυο Αλβανοί

Χθες τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή στους Κουκλιούς του δήμου Πωγωνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο Αλβανοί 29 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την εμπορία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες είχαν εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε αγροτική περιοχή στους Κουκλιούς τέσσερις σάκους, οι οποίοι περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 79,555 γραμμαρίων, την οποία προόριζαν για εμπορία.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκε ενώ προέκυψε ότι για αυτό είχε δηλωθεί κλοπή την 22-12-2011 στο Τ.Α. Κηφισιάς.

Επίσης, κατασχέθηκε και δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο οι δράστες πήγαν στο σημείο καθώς και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Δυο συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών στο Καναλλάκι

Συνελήφθησαν ανήμερα των Χριστουγέννων στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Έλληνες, ηλικίας 30 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από αξιοποίηση πληροφοριών νωρίς το πρωί στο Καναλλάκι ύστερα από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος με συνοδηγό τον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 5.842 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και δυο κινητά τηλέφωνα και συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου