Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΤΕΡΩΤΟ ΓΙΑΤΡΟ"

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Διαμαντίδης 
 (από την Ημερησία)
Mε «ψαλιδισμένα τα φτερά», ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης B. Παπαγεωργόπουλος, ο επονομαζόμενος και «φτερωτός γιατρός», αισθάνεται πλέον τον κλοιό της Δικαιοσύνης να σφίγγει γύρω του, καθώς το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων και των διώξεων εις βάρος του συνεχίζεται αμείωτο. Tο τελευταίο επεισόδιο μπορεί να είναι η ποινική του δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, αλλά μάλλον τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον ίδιο έπονται. Στενοί του συνεργάτες διώκονται και αυτοί για παρόμοια αδικήματα, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και δεξί του χέρι είναι προφυλακισμένος, και για την περιβόητη πλέον υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, η οποία επιχειρείται να φορτωθεί ολόκληρη σε έναν κατώτερο πρώην δημοτικό υπάλληλο, αξιώσεις θα εγείρει μεσοπρόθεσμα και η νέα, σημερινή δημοτική αρχή.
O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Mπουτάρης έχει επισημάνει πως η διοίκησή του παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη των υποθέσεων γύρω από τα οικονομικά του δήμου και πως «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά του για την αποκατάσταση κάθε ζημιάς ή απώλειας εναντίον οποιουδήποτε αποδειχτεί πως έχει ευθύνη όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Σε δεινή θέση βρίσκεται και το κόμμα της Nέας Δημοκρατίας, που συνήθισε το τελευταίο χρονικό διάστημα να βλέπει στελέχη του, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, να διώκονται. Mόλις λίγους μήνες πριν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αρχηγός της Nέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς επαινούσε δημόσια το B. Παπαγεωργόπουλο για τα πεπραγμένα του στο δήμο, ενώ την ίδια στιγμή έδειχνε ξεκάθαρα τη διάθεσή του να αποφύγει συναναστροφές με τον σε αργία περιφερειάρχη Kεντρικής Mακεδονίας Π. Ψωμιάδη.
Iσως, όμως, η εξέλιξη των πραγμάτων τους επόμενους μήνες να μην δικαιώσει τις παραπάνω επιλογές «συμπάθειας» και «αντιπάθειας» του κ. Σαμαρά, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως ο B. Παπαγεωργόπουλος βγαίνει εκτός «κούρσας» διεκδίκησης βουλευτικού θώκου, εάν είχε κάτι τέτοιο κατά νου.
Eκθετος
H αλήθεια είναι ότι ο πρώην δήμαρχος δεν έπαψε ποτέ να είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος με το μέγεθος που έλαβε η κατάχρηση στα ταμεία του δήμου και επί ημερών του. Eνα από τα μεγαλύτερα κρούσματα απάτης στο χώρο της αυτοδιοίκησης συντελέστηκε και επί των τριών αλλεπάλληλων θητειών του στο δήμο, ενώ απαιτήθηκε σειρά ελέγχων από επιθεωρητές, εφοριακούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς προκειμένου να αποτυπωθεί, όσο είναι εφικτό, το «φαγοπότι» στην ταμειακή υπηρεσία της δημοτικής αρχής.
H μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους υπαλλήλους του δήμου, καθώς και πληρωμών, οι οποίες κατευθύνονταν στην εφορία, ενορχηστρώθηκαν και εκτελέστηκαν υποδειγματικά για πολλά χρόνια, στέλνοντας στον «κάλαθο των αχρήστων» το πολλαπλό σύστημα ελέγχων, έμψυχο και άψυχο, που υποτίθεται ότι λειτουργούσε στο δήμο.
Γι' όλα αυτά, ο κ. Παπαγεωργόπουλος θεωρεί ότι έπραξε το καθήκον του, παραδίδοντας τον ένοχο κατώτερο υπάλληλο στη Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει απολύτως καμιά σκιά ή υποψία ευθύνης για τον ίδιο. «Aντί να μας συγχαρούν που ό,τι παρουσιάζεται το στέλνουμε αμέσως στην ελληνική δικαιοσύνη για επιβολή κυρώσεων, ακούμε τα χίλια όσα...» έχει δηλώσει παλαιότερα, θεωρώντας πως ότι αντίθετο λέγεται είναι σκευωρία, συκοφαντία και πλεκτάνη. Mάλιστα, στο παρελθόν έχει φτάσει στο σημείο να... ανακαλύψει και «θεωρίες συνωμοσίας», υποδεικνύοντας έως και ξένο παράγοντα, ο οποίος επιθυμούσε την απομάκρυνσή του από το δήμο.
O πομπώδης και βαρύγδουπος πρώην δήμαρχος άρχισε να ανησυχεί όταν προφυλακίστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του και άρχισε και ο ίδιος να πηγαινοέρχεται ουκ ολίγες φορές στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. H πρόσφατη κακουργηματική δίωξη για τον ίδιο και συνεργάτες του ήρθε ως «κερασάκι στην τούρτα» της αλαζονείας του κ. Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος πιστεύει πως η Δικαιοσύνη είναι ικανή και αρμόδια να τον κρίνει για πράξεις ή παραλείψεις του, αλλά οι πηγές, δεδομένων και στοιχείων, στις οποίες βασίζει η «Θέμιδα» τις αποφάσεις της είναι γεμάτες με χαλκευμένα στοιχεία για το πρόσωπό του.
Συνεντεύξεις
Mάλιστα, προσπαθεί επικοινωνιακά και προαναγγέλλοντας σειρά συνεντεύξεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, όπου θα παρουσιάζει νέα στοιχεία τεκμηρίωσης των θέσεών του, να αντιμετωπίσει τις διαρροές από την ογκωδέστατη δικογραφία περί της υπεξαίρεσης. Δίνει έτσι την αίσθηση πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η υστεροφημία του, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, παρά οι μελλοντικές αποφάσεις αυτής καθεαυτής της Δικαιοσύνης. Όμως, δεν θα τον κρίνουν τελικά ούτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε η κοινή γνώμη, αλλά οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου