Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στους ΟΤΑ μέρος της Διά Βίου Μάθησης

Μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει στις Περιφέρειες την αρμοδιότητα ίδρυσης και λειτουργίας των ΙΕΚ, συνάντηση είχε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να συζητηθεί η μεταφορά δομών της Διά Βίου Μάθησης από το υπουργείο Παιδείας στους Δήμους. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «λιμνάζουν 65 εκατ. ευρώ». Μάλιστα, αποφασίστηκε να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των προαναφερόμενων κονδυλίων, για εκπαίδευση ανηλίκων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης, τόνισε ότι συμφώνησαν με τον αναπληρωτή υπουργό να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια και το επιστημονικό προσωπικό. Μάλιστα, θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις της μεταφοράς. Η υπογραφή αναμένεται να γίνει τις προσεχείς 15 ημέρες. Ο  κ. Ασκούνης ρωτήθηκε και για την κατάσταση των μαθητών της περιοχής του σε σχέση με τα προβλήματα σίτισης και απάντησε ότι αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν σχετικά αιτήματα από τα σχολεία, ωστόσο προσέθεσε ότι ο δήμος έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων, δεδομένου ότι γενικότερα υπάρχουν προβλήματα λόγω της κρίσης, ιδιαίτερα στις λαϊκές συνοικίες.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου