Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Tο μονοπάτι χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι απρόβλεπτο και επικίνδυνο

Γιουνκερ: Έχουμε δρόμο για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα
«Απρόβλεπτο» και με «σημαντικούς κινδύνους» χαρακτήρισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της. Η κυρία Μέρκελ, η οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επαίνεσε τις...ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η ευρωζώνη των 17 κρατών-μελών. Ο κ. Γιουνκερ επισήμανε ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα». Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την 1η Μαρτίου.
«Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό», σημείωσε η Καγκελάριος.
Πρέπει πρώτα να δούμε τη τελική έκβαση του εγχειρήματος και ιδίως τη συμμετοχή των ιδιώτών πριν τα επόμενα βήματα, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό PSI «αχαρτογράφητη περιοχή».
Από την πλευρά του, ο κ. Γιουνκερ επισήμανε ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να «κλειδώσει» η βοήθεια για την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τελειώσει η νύχτα». Πρόσθεσε ακόμη ότι τα κίνητρα για ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν στις πιο αδύναμες χώρες.
Η συνάντηση Μέρκελ-Γιούνκερ προετοιμάζει το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες (1-2 Μαρίου) που πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια του ESM ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο φέτος. 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου