Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Στίγκλιτς: Λιτότητα - περικοπές βαθαίνουν την κρίση

 Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Τζόζεφ Στίγκλιτς, άσκησε σκληρή κριτική όσον αφορά την διαχείρηση της κρίσης από τους ευρωπαίους ηγέτες.
Όπως ανέφερε «η υπερβολική δόση λιτότητας χειροτερεύει τα πάντα», ενώ τονίζει ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν επαρκεί και προτείνει την αύξηση και όχι τη μείωση των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσης.
«Οι δημοκρατίες μπορούν να αντέξουν περικοπές χωρίς να βλέπουν φως στο τούνελ μόνο μέχρις ενός σημείου», αναφερόμενος κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Προσθέτει ακόμη ότι «δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ούτε ένα παράδειγμα, όπου οι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών να οδήγησαν στην εξυγίανση ενός ασθενούς κράτους» και αναδεικνύει την ανάγκη εφαρμογής αναπτυξιακής πολιτικής, ενώ θεωρεί την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών ως μοναδική διέξοδο.
Ο ίδιος είναι υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και της δημιουργίας κοινής Δημοσιονομικής Αρχής για την Ευρωζώνη, η οποία θα μπορούσε να χορηγεί επιπλέον κεφάλαια σε χώρες με πρόβλημα.
Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μακροπρόθεσμο οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι, όπως διευκρινίζει, η πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας δεν αποκλείεται βραχυπρόθεσμα να προκαλέσει νέα ύφεση.

 City Press Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου