Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο πρώην -επί θητείας Παπακωνσταντίνου- γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο άνθρωπος που ζήτησε επισήμως τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία, ξαφνικά... θυμήθηκε και έκαψε τον τότε προϊστάμενό του. 
 
«Ο Παπακωνσταντίνου όφειλε να πρωτοκολλήσει την λίστα Λαγκάνρτ και να την αξιοποιήσει για  φορολογικούς σκοπούς» 
 
Σύμφωνα με τα όσα -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέθεσε ο κ. Πλασκοβίτης η παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ ήταν μια τυπική και όχι άτυπη διαδικασία, βασισμένη σε διακρατική συμφωνία. Ως εκ τούτου, είπε, έπρεπε να έχει πρωτοκολληθεί κατά την παραλαβή της.
 
Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά την προηγούμενη φορά που βρέθηκε ενώπιον των μελών της προανακριτικής, είπε ότι δεν τα θυμόταν και ότι τώρα έψαξε καλύτερα τα στοιχεία.
 
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη επιστολή ολοκληρώνει το «σκηνικό του εγκλήματος» καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε και παρέλαβε τα στοιχεία των ελλήνων καταθετών στην HSBC, επίσημα, νόμιμα και αποκλειστικά για φορολογικούς σκοπούς.
 
Το ερώτημα πλέον που δημιουργείται είναι: για ποιο λόγο την εξαφάνισε και δεν την έδωσε στο ΣΔΟΕ για έλεγχο και επιβολή φορολογικών προστίμων; Οι εκτιμήσεις των μελών της επιτροπής αλλά και τα σχετικά ευρήματα της έρευνας απαντούν ως εξής: «όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ζητούσε την λίστα δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Το γεγονός ότι σε αυτή περιλαμβάνονται συγγενείς του αλλά και πλήθος γνωστών επιχειρηματιών τον οδήγησε στην αλλοίωση και στην εξαφάνισή της». 
 
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου