Είμαστε στην έξοδο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ που οδηγεί προς ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ και ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ, πριν από τη διασαύρωση ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ.
Πηγαίνοντας προς ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είμαστε το τελευταίο βενζινάδικο πριν από τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ στην υπηρεσία του πελάτη

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Πεδινής σε πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Πεδινής σε πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό

Το 2011 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη, του Νίκου Γκάτσου και του Στρατή Τσίρκα. Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οργάνωσε πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό διαδικτυακά, με τίτλο

«Παπαδιαμάντης - Ελύτης- Γκάτσος –Τσίρκας: εκατό χρόνια μετά!!!». Ένα διαγωνισμό αφιερωμένο στους τέσσερις μεγάλους λογοτέχνες, τα λόγια των οποίων ακόμη αντηχούν στην καθημερινότητά μας. Οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα, κλήθηκαν να δημιουργήσουν το δικό τους βίντεο, να φτιάξουν το δικό τους μπλογκ ή τη δική σου αφίσα και μέσα από την πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης να ανεβάσουν τη δική τους δημιουργική δουλειά και να τη μοιραστούν. Η υποβολή των έργων έγινε στο χρονικό διάστημα από 15/3/2011 έως 4/5/2011. Υποβλήθηκαν συνολικά 90 βίντεο, 27 ιστολόγια και 73 αφίσες.
Το Γενικό Λύκειο Πεδινής, πήρε μέρος σ' αυτόν το διαγωνισμό και απέσπασε το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από τους: Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιό, Φωστιέρη Αντώνη, ποιητή, συν-εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Η Λέξη», Άλκη Ζέη, συγγραφέα, Φράγκου – Κικίλια Ρίτσα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Χατζάκη Σωτήρη, σκηνοθέτη, Διευθυντή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Λύκειο Πεδινής για βίντεο το οποίο δημιούργησαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Στάμου Ευαγγελίας, με τίτλο «Παπαδιαμάντης, Το μοιρολόγι της φώκιας».
Όπως αναφέρει σε κείμενό της η κριτική επιτροπή, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο Γενικό Λύκειο Πεδινής «...για την τρυφερότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το αρχικό κείμενο καθώς και για τις επιλογές και τον τρόπο ανάδειξης λογοτεχνικών θραυσμάτων, ώστε ο θεατής να οδηγείται σε νέες ερμηνευτικές αναγνώσεις». Όλα τα έργα των σχολείων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα i-create (http://www.i-create.gr).
Η εκδήλωση για την παρουσίαση και τη βράβευση των διακριθέντων έργων του διαγωνισμού θα γίνει από την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου στην Αθήνα, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του Υ.Π.ΔΒ.Μ.Θ την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, στην οποία θα παρευρεθούν τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Ώρα Έναρξης Μετάδοσης: 10:00 π.μ.
Ώρα Λήξης Μετάδοσης: 14:00 π.μ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου